
Smaki Toskanii
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury… Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie. 
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie - przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole” - Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
* * *
Smaki Toskanii
Autor: Aleksandra Seghi
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160
Data premiery: 2011-09-14
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 978-83-7670-230-8
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie - przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole” - Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
* * *
Smaki Toskanii
Autor: Aleksandra Seghi
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160
Data premiery: 2011-09-14
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 978-83-7670-230-8
Poinformuj znajomych o tym artykule:
Inne w tym dziale:
- Żylaki. Leczenie żylaków kończyn dolnych. Bydgoszcz, Inowrocław, Chojnice, Tuchola. REKLAMA
 - Słownik medyczny angielsko-polski polsko-angielski
 - Anatomia miłości - nowe spojrzenie. Co nowego znajdziecie w tym wydaniu?
 - Nowa autorska książka mistrza wywierania wpływu
 - Najlepiej sprzedająca się książka do psychologii w Stanach Zjednoczonych
 - Nowe wydanie najlepiej sprzedającego się podręcznika biologii na świecie
 - Koncentracja. Skuteczny trening skupiania uwagi
 - Szkolne wyzwania. Jak mądrze wspierać dziecko w dorastaniu?
 - Dziesięć rozmów, które musisz przeprowadzić ze swoim synem
 - Autoterapia. Pokonaj problemy, stres i lęki
 - Św. Hildegarda leczy alergie
 - Wszystkie w tym dziale
 
REKLAMA
![]()  | 


buchmann.com.pl | dodane 12-09-2011





